Problemele danturii

Problemele legate de sănătatea dinţilor, mai devreme sau mai târziu, îl deranjeză pe fiecare. Practic nimeni încă nu a reuşit pe parcursul vieţii să evite vizitele la stomatolog. Însă impresiile şi experienţa obţinută în rezultatul tratamentului dinţilor sunt foarte diferite - unii îşi aduc aminte cu fiori de aceste momente, alţii vizitează stomatologul regulat şi cu plăcere, ca şi frizerul. Unii zâmbesc cu mândrie, alţii îşi acoperă cu ruşine surâsul.
 
Apare întrebarea: - De ce? Pentru a primi un răspuns competent ne-am adresat la unul din specialiştii Centrului Stomatologic "ClasicDent".

Denis Cristofor: Teama sau fobia poate deveni factor declanşator al unor maladii serioase ale sistemului nervos sau aparatului cardiovascular. Realitatea este, că pacientul va putea depăşi mult mai uşor frica faţă de vizitele la stomatolog, dacă va simţi că medicului căruia i se încredinţează nu îi este indiferentă starea lui psihologică. Un stomatolog bun, e şi un psiholog bun şi va depune efortul maxim pentru ca pacientul său să nu simtă nici frică şi nici durere. De aceea medicii din clinica stomatologica noastră la prima vizită iniţial cu atenţie discută cu pacientul şi ulterior elaborează un program individual de tratament, care prevede şi pregătirea specială a pacientului pentru vizita următoare. Deja după finisarea primei etape de tratament majoritatea pacienţilor afirmă că nu mai simt nici o teamă. Acest fapt este explicabil, deoarece ei nu simt nici o durere sau discomfort la care s-au aşteptat - în cabinet domină o atmosferă comfortabilă, pe fonul unei muzici plăcute, acţiunile medicilor sunt sigure şi calme, atitudinea personalului - grijulie şi binevoitoare.
 
- Pentru a depăşi frica de sunetul emis de turbina, ar fi suficientă doar o pregătire psihologică prealabilă?
 
Denis Cristofor: Sigur că nu! Dacă clinica e dotată cu aparataj fabricat cu 5-10 ani în urmă, se utilizează materiale deja depăşite, iar stomatologul nu îşi cunoaşte la nivel specialitatea, atunci nici o pregătire psihologică nu va ajuta pacientului. Eu frecvent aud de la unii colegi, că actualmente toate maladiile dinţilor şi cavităţii bucale sunt deja bine studiate şi nimic nou în stomatologie nu mai apare. Sunt de acord doar cu faptul, că noi afecţiuni stomatologice nu se mai descoperă, dar metodele de tratament se perfecţionează din an în an, devenind tot mai calitative, mai conservative, efective şi indolore. Noi permanent urmărim după apariţia celor mai recente inovaţii în domeniul stomatologiei şi le implementăm în practică, neeconomisind nici timp şi nici mijloace!  
 
În Centrul Stomatologic "ClasicDent" avem posibilitatea să lucrăm cu aprataj modern şi materiale de ultimă generaţie, ce ne oferă posibilitatea unui diagnostic performant şi tratament calitativ!
 
- Practicaţi careva tehnici de diagnostic sau tratament deosebite, care nu se efectuează în alte clinici?
 
Denis Cristofor:În centrul nostru pacientul are posibilitatea să beneficieze de un spectru larg de servicii stomatologice - de la profilaxie şi igienă până la protezarea şi implantarea dinţilor. Tratamentul se efectuează sub anestezie fără utilizarea preparatelor în bază de arsen. La toate etapele de tratament se aplică cofferdamul - o placă subţire de cauciuc fixat în jurul dintelului tratat, cu rol de izolare a acestuia de salivă. De asemenea, fiecare fază a preparării şi obturării canalelor radiculare se efectuează sub control radioviziografic.
 
-Puteţi menţiona careva particularităţi de tratament aplicat în Centrul stomatologic "Clasic Dent" deosebite de cele utilizate în alte clinici ale republicii?
 
Denis Cristofor: Sigur că eu nu vă pot răspunde concludent referitor la celelalte clinici din republică, din simplul motiv că nu sunt cunoscut cu activitatea tuturor. Dar pot să vă formulez principiul de care se conduc specialiştii clinicii noastre, precum şi ai clinicilor de autoritate din Europa. Acesta constă în abordarea complexă şi colegială a fiecărui caz clinic, privind atât diagnosticul, cât şi tratamentul. În procesul elaborării planului de tratament la necesitate sunt implicaţi medici de diferite specialităţi, tehnicii dentari.
 
Noi discutăm toate variantele posibile pentru a selecta unica decizie corectă. Stomatologia - este un domeniu al medicinii care cere o responsabilitate deosebită, iar consecinţele aplicării unui tratament greşit pot fi până la cele mai grave. Obiectivul nostru de bază este ca pacientul să plece din clinica noastră cu o dantură sănătoasă şi cu zămbet frumos.
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2021.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD