Recomandări pentru pacient după implantare dentară

Respectarea recomandărilor chirurgului – unul din cele mai importante momente, ce trebuie luat în calcul la planificarea şi desfăşurarea intervenției de înserare a implantului dentar. Am pregătit pentru Dumneavoastră recomandări speciale după efectuarea procedurii de implantare: 
  1. Imediat după intervenția chirurgicală aplicaţi  la exterior pe zona implantată o compresă rece. De regulă, 10-15 minute sunt suficiente.
  2. Nu mâncaţi nimic, câtă vreme persistă efectul anesteziei (în jur de două ore).
  3. În primele două-trei zile după înserarea implantului  se recomandă să dormiți cu capul ușor ridicat de nivelul cutiei toracice. Staţi mai mult în poziţie şezândă, decât în poziţie culcată.
  4. Este mai bine să dormiţi pe partea opusă.
  5. Nu vă atingeţi cu mâinile sau cu limba de regiunea operată.
  6. După ce se va termina acţiunea anesteticului, administraţi neapărat medicamentul analgezic.  Alte medicamente se vor lua doar la indicaţia medicului!  
  7. Prima săptămână după intervenție, renunţaţi la efortul fizic activ şi de asemenea nu admiteţi hipotermia sau supraîncălzirea organismului (băile fierbinţi, sauna).
  8. Recomandăm insistent  să nu fumaţi  1-2 săptămâni după înserarea implantului.  
  9. Peste 7-10 zile după înserarea implanului veniţi la medicul Dumneavoastră pentru un examen medical  şi îndepărtarea firelor de sutură. 
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2021.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD