Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Anestezia locală

Anestezia calitativă constituie cheia confortului psihologic şi fizic în timpul oricărei intervenţii stomatologice. 

Anestezia locală  in stomatologie ChisinauAvantajele metodelor moderne de anestezie locală: 
  • lipsa senzaţiilor de durere şi disconfort;  
  • acţiunea preparatului începe în mai puţin de 3 minute după injectare;
  • anestezia are loc prin infiltraţia unei singure injecţii;
  • substanţa anestetică se elimină uşor şi rapid din organism .
Pentru scoaterea tensiunii psiho-emoţionale, la clinica ClasicDent se practică pregătirea psihologică şi medicamentoasă a pacientului înainte de tratament. Pregătirea psihologică a pacientului include în sine convingerea că tratamentul este indolor, respectarea eticii şi deontologiei medicale, stabilirea contactului amical necesar în timpul comunicării cu medicul.
 
Pregătirea medicamentoasă pentru o intervenţie stomatologică se numeşte premedicaţie. Pentru ea se folosesc preparate medicamentoase din grupul neurolepticelor, tranchilizante şi analgezice, ce acţionează activ asupra stării psiho-emoţionale. De regulă, ele se indică cu 40-50 minute înainte de intervenţia stomatologică. 
 
Pentru anestezia locală se aplică anestetice de import din grupul articainelor, admise pentru folosire în practica pediatrică, pentru femeile însărcinate şi care alăptează şi pentru persoanele cu patologii ale sistemului cardiovascular. În prezent, acestea sunt anesteticele cele mai puţin toxice, dar mult mai eficiente, ce scutesc pacientul nu doar de durere, dar şi de anumite senzaţii neplăcute în timpul tratamentului. 
 
La clinica noastră se folosesc doar preparate anestetice moderne şi inofensive, ca de exemplu   Alphacaine (Dentsply, SUA), Ubistesin (3M ESPE, Germania), Septanest (Septodont, Franța).
 
Baza metodelor moderne pentru tratarea dinţilor  este anestezia locală şi generală. Datorită lor, scutirea de o durere dentară devine o procedură absolut confortabilă. Anestezia locală calitativă se efectuează în două etape. Aceste etape pot fi condiţional divizate în două tipuri: anestezia aplicativă şi prin infiltraţie.    
 
Anestezia aplicativă  se foloseşte în cazul extracţiei dinţilor ce se clatină şi pentru eliminarea senzaţiilor de durere de la injecţie. Aceasta se face în modul următor: pe gingie se aplică un gel anestetic ori un spray de lidocaină şi astfel se reduce sensibilitatea. 
 
Anestezia prin infiltraţie  este deja o injecţie. Ea se face cu un ac de două ori mai subţire decât unul obişnuit, ceea ce reduce semnificativ senzaţiile neplăcute în timpul injectării. Dar dacă anterior a fost aplicat primul tip de anestezie, atunci pacientul nici nu va realiza, că i-a fost făcută o injecţie. Anestezia este necesară pentru a insensibiliza dintele, după care vom putea începe tratamentul acestuia. 
 
Nu trebuie să vă temeţi de stomatolog şi să amânaţi vizita la clinică, pentru că astăzi puteţi trata ori extrage dintele şi chiar insera un implant, fără a simţi vreo senzaţie de durere!  

 
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2023.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD