Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Protezare dentară

Stomatologia ortopedică modernă constă în diagnosticul, protezarea şi profilaxia afecţiunilor sistemului dento-maxilar prin instalarea diferitor proteze dentare. 

proteza dentara chisinauChiar şi lipsa unui dinte cauzează incomodităţi semnificative în viaţa fiecărei persoane.  Aceasta  poate duce la deplasarea dinţilor, malocluzie şi la un şir de alte afecţiuni secundare. În scopul de a evita astfel de neplăceri trebuie să vă adresaţi la specialistul în protetica dentară. 

Sarcinile stomatologiei ortopedice:
 
Dinţii – cele mai dure structuri ale organismului uman, ce nu pot fi reconstituiţi în cazul pierderii sau deteriorării. Sarcina principală a stomatologiei moderne – perfecţionarea şi îmbunătăţirea metodelor proteticii dentară, precum şi: 
 
  • tratamentul diferitor afecţiuni ale aparatului oro-maxilo-facial cu aplicarea construcţiilor ortopedice;  
  • restabilirea funcţiilor principale ale sistemului dento-maxilar al pacientului: vorbirea, deglutiţia, masticarea hranei;
  • măsurile profilactice: păstrarea dinţilor rămaşi sănătoşi;  
  • partea estetică: asigurarea aspectului estetic  extern al dinţilor artificiali şi restaurați. 
Tipurile de proteze dentare  
 
Proteze mobilizabile  
 
Protezarea mobilizabilă se efectuează de către specialiştii centrului nostru cu folosirea construcţiilor moderne şi comode, care asigură reconstituirea totală a funcţionalităţii şi esteticii dinților. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul micro-protezelor, protezelor scheletate (detaşabile), protezelor mobilizabile.  
  
Protezele mobilizabile sunt dotate cu o bază din masă plastică, ce imită cu exactitate forma gingiei și în care sunt amplasaţi dinţii artificiali. Protezele de acest tip se confecţionează individual, ţinând cont de particularităţile individuale ale arcadei dentare a fiecărui pacient. Imperfecţiunea lor de bază constă în necesitatea scoaterii lor zilnice pentru igienizare. 

Proteze dentare, Protetica dentară Chisinau
 
Protezele  fixe 
 
Aplicarea protezelor de tip fix este ideală pentru ascunderea defectelor la o vârstă medie, întrucât acestea garantează un aspect estetic frumos şi reconstituirea completă a funcţionalităţii naturale a dinţilor. Protezele fixe se montează  prin aplicarea unor compoziţii speciale şi pot fi confecţionate din metaloceramică, zirconiu şi alte materiale rezistente, capabile să suporte sarcini sporite. Ele pot fi solitare sau sub formă de punţi, permiţând înlocuirea mai multor dinţi lipsă. 

Protezele fixe  chisinau
 
Protezele scheletate 
 
Restaurarea protetică de tip scheletat este caracterizată de suportul sau scheletul metalic atașat de dinții marginali edentației. Avantajul principal se reflectă în rezistența, datorită suportului metalic dar si siguranţa, datorită sistemului de fixare. În plus, protezele scheletate sunt mai durabile şi comode, deoarece ele distribuie sarcina nu doar pe suportul gingivo-osos, ci şi asupra dinţilor naturali marginali edentației. Fixarea protezelor scheletate se realizează cu sisteme de prindere speciale: croșete, capse, culise ce se ascund sub coroana de acoperire a dinților naturali marginali edentației. 
 
Micro-protezele  
 
Micro-protezarea dentară este una din metodele stomatologiei ortopedice moderne, orientată asupra desfăşurării protezării cu traumatizarea minimă a ţesuturilor sănătoase a dinţilor de suport. Acestă lucrare protetică se efectuează cu aplicarea faţetelor dentare, inserţiilor şi pivoturilor dentare (ştift dentar). 
 

Micro-protezele, faţetele dentare chisinau
 
Proteza dentară sprijinită pe implanturi (overdenture)
 
În clinica noastră stomatologică se pun în aplicare câteva metode de restaurări protetice de acest tip:  proteze, ce se montează prin sisteme de prindere speciale pe dinţii alăturați şi pe implanturi, în cazul cărora coroana se înșurubează pe bontul protetic.  Dat fiind faptul că în această situaţie proteza, în caz de necesitate, poate fi demontată de către stomatolog, această proteză a fost denumită supraproteză (overdenture). 
 
Implantarea 
Implantarea – cea mai progresivă şi eficientă modalitate de restabilire a dinţilor pierduţi. Implanturile sunt sigure, durabile şi estetic atractive, deoarece în acest caz, nu fiecare stomatolog poate deosebi un dinte artificial de unul natural.   
 
Implantul poate fi ca o proteză individuală, înlocuind dintele lipsă, dar se poate prezenta şi în rol de sprijin pentru montarea construcţiilor fixe (de exemplu, a punţilor). 
 
Tipul de protezare se selectează individual pentru fiecare pacient şi depinde de mulţi factori, de aceea pentru alegerea corectă a metodei de tratament este extrem de importantă înţelegerea reciprocă între pacient şi medic. 
 
Orice este mai uşor de preîntâmpinat, decât de tratat. Din aceste considerente, cu cât mai devreme pacientul se  va adresa la stomatolog, cu atât mai mic va fi volumul tratamentului, rezultatul mai bun şi cheltuielile mai mici. 

 
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD