Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Restaurarea estetică a dinților

Performanţele stomatologiei moderne ne permit să numim restaurarea estetică a dinţilor, artistică, deoarece rezultatele ei pot fi comparate doar cu adevărate opere de artă. Restaurarea artistică vizează direct persoanele ce doresc un zâmbet mai frumos, din contul corecţiei formei şi culorii dinţilor, îndreptării ocluziei.


эстетическая стоматология КишиневÎn timpul acestei proceduri se înlătură defectele, fisurile, iar dintele restaurat este la fel de rezistent ca și cel cu smalţ natural. Transparenţa smalţului marginii incizale a dintelui denotă tinereţea lui şi din acest motiv noi obţinem anume această îmbinare de culori la selectarea materialelor, ce ne permit să facem zâmbetul vostru cu adevărat tânăr şi sănătos. 
 
Indicaţii pentru restaurarea artistică sunt:  
 • Leziuni, abraziunea dentară,
 • Afectarea dintelui de carie,
 • Afecţiunile necarioase (defectele cuneiforme, hipoplazia, fluoroza),
 • Schimbarea culorii smalţului după tratarea canalelor radiculare, 
 • Diastemele (spaţiile dintre dinţi).
Diferenţa dintre obturaţia dentară şi restaurare. 

Restaurarea artistică modernă a dinţilor se deosebeşte de obturaţia de tip standard în primul rând prin faptul că ţesuturile dentare pierdute sunt înlocuite cu un material, ce imită cu exactitate dentina şi smalţul, transparenţa şi gama lor de culori, în timp ce obturaţia dentară – reprezintă apriori doar restabilirea caracteristicilor funcţionale ale dintelui. Modelarea artistică şi restaurarea dentară soluţionează simultan două sarcini -  restabilesc funcţionalitatea lor şi le conferă un aspect estetic atrăgător.

Restaurarea dintelui cu material conpozit fotopolimerizabil G-ænial Chisinau
 
Problemele, soluţionate de restaurarea artistică. 
 
Un zâmbet frumos – este nu doar soluţionarea problemelor estetice, complexelor psihologice şi neîncrederii în sine. Fiind de altfel şi preîntâmpinarea defectelor fizice (ridurilor feţei, malocluziei), ce pot apărea în rezultatul lucrului incorect al muşchilor faciali, precondiţionat de un zâmbet stingherit. Graţie paletei bogate de materiale fotopolimerizabile de obturaţie noi reuşim să obţinem îmbinarea ideală a culorii, să restabilim transparenţa naturală a smalţului, ce reprezintă indiciul sănătăţii de fier şi în sens direct întinereşte orice persoană. Însă, dacă este deja dereglată ocluzia, atunci specialiştii clinicii vor efectua corecţia prin metode moderne, după ce vor reda dinţilor culoarea naturală şi luciul sănătos. 
 
Materialele şi metodicile aplicate la clinica «ClasicDent».
 
Pentru restaurarea dentară prin metoda terapeutică la clinica «ClasicDent» se folosesc materiale fotopolimerizabile de obturaţie de ultimă generație, de la astfel de producători ca «G-ænial» (GC — Japonia), «Esthet-X» (Dentsply — SUA), «Vertise-Flow» (Kerr — Germania) cu efect de cameleon. Materialele inovaţionale permit imitarea exactă a structurii şi caracteristicilor fizice ale dinţilor naturali, întărindu-i şi conferindu-le un aspect sănătos. 
Restaurarea dintilor in clinica stomatologica Chisinau
 
Încă o particularitate a restaurării estetice rezidă în faptul că, la restabilirea dintelui noi folosim tehnologia aplicării strat după strat cu selectarea culorii  pentru fiecare strat, ceea ce ne permite să imităm cu exactitate forma naturală a dintelui şi să  obţinem concordanţa cromatică totală datorită gamei vaste de culori. În timpul restaurării se corectează forma dinţilor – se rotunjesc colţurile, se îndreaptă porţiunile neuniforme. Dacă dintele este deteriorat serios, atunci în timpul restaurării se restabileşte relieful suprafeţei masticatore, ţinând cont de funcţie şi estetică. Sunt reconstituite asperităţile şi fisurile, ce sunt deosebit de importante pentru eficienţa masticatoare, păstrarea înălţimii ocluziei şi pentru protejarea dinţilor de uzura lor firească. 

Este extrem de important, că nu au loc dereglări ale formei naturale a dinţilor şi din acest motiv pacientul se simte maximal de confortabil după efectuarea procedurii de restaurare artistică.
 
Contraindicaţii pentru restaurarea artistică a dinţilor.  
 
Nu există contraindicaţii absolute pentru restaurarea artistică. Procedurile pot fi amânate în legătură cu afecţiunile acute curente (infecţii respiratorii acute, IRVA, în cazul erupţiilor herpetice), precum şi în cazurile, când este necesară aplicarea unor metode  suplimentare de diagnostic şi consultare din partea altor specialişti. 

Îngrijirea dinţilor după procedura restaurării artistice. 
 
Există câteva reguli de bază pentru îngrijirea dinţilor restauraţi:
 • În primele zile după efectuarea procedurii nu se poate de consumat băuturi şi produse  cu efect colorant puternic, nu se recomandă folosirea rujului de buze, a pastelor colorate de dinţi.
 • Este preferabil să vă abţineţi de la fumat.
 • Controlul regulat la stomatolog la fiecare șase luni de zile.
 • Folosiţi perii dentare moi.
 • Persoanele, ce suferă de bruxism (scrâşnirea din dinţi) în timpul somnului, trebuie să poarte o gutieră specială ce va proteja dinţii de abraziune.
Urmând aceste recomandări simple, veţi asigura frumuseţea zâmbetului dăruit prin eforturile specialiştilor de la «ClasicDent» şi veţi proteja dinţii sănătoşi de o leziune posibilă. Un zâmbet nou o să vă întinerească, vă veţi simţi mult mai încrezuţi în sine, mai energici, ceea ce se va reflecta neapărat şi asupra dispoziţiei dumneavoastră. 
 
Rolul medicului în restaurarea artistică a dinţilor.  
 
Desigur, rolul stomatologului în restaurarea artistică – este primordial, întrucât de iscusinţa lui, de abilitatea de a lucra cu materialele de ultimă generație, de a aplica în practică metodologii noi va depinde şi calitatea rezultatului. Mai mult ca atât, este nevoie nu doar de iscusinţă, ci şi de un atu artistic, de o viziune deosebită, ceea ce ne permite să obţinem nişte rezultate atât de performante în fiecare caz aparte. 

 
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD