Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Stomatologia pentru Copii

Stomatologia pediatrică — este tratamentul cruţător şi grijuliu, şi de asemenea afectuos, amical şi atent faţă de micuții pacienți. 

În timpul tratamentului copilul se află într-o atmosferă calmă și binevoitoare. Atitudinea blândă şi delicată permite diminuarea senzaţiei de frică şi din acest motiv medicii stomatologi pediatri aplică în timpul tratamentului formele de joacă în comunicarea cu copiii. Medicul stomatolog pediatru va vorbi cu micuțul pacient în limba de comunicare a acestuia. 
 
Copilul practic nu are deloc senzaţii neplăcute. În cabinetul stomatologului pe copil îl aşteaptă o aventură întreagă: geluri anestetice cu gust şi miros plăcut de fructe, jucării amuzante, ce stau în apropierea instrumentelor stomatologice. Copilul participă activ în procesul de tratament, alege singur culoarea plombiței din paleta colorată,  propusă de medic, urmăreşte în oglindă tot ce se întâmplă, iar după efectuarea procedurii stomatologice va primi un cadou plăcut. 

stomatologie pentru copii chisinau
Importanţa tratării dinţilor de lapte  
 
Păstrarea dinţilor de lapte până la înlocuirea lor fiziologică are o importanţă deosebită pentru formarea ocluziei corecte la copil. Dereglarea masticaţiei, vorbirii, defectele estetice şi alinierea incorectă a dinţilor permanenţi ca urmare a pierderii premature a dinţilor de lapte poate fi prevenită. Este absolut necesar de tratat la timp caria dinţilor temporari. În plus, mulţi părinţi nu sunt suficient de informaţi despre importanţa păstrării dinţilor de lapte până la înlocuirea lor fiziologică şi nu au o atitudine destul de serioasă ce ține  de problema cariei dinţilor temporari. 
 
Unul din cele mai răspândite mituri despre dinții de lapte: la apariţia problemelor dentare – cel mai bine este extragerea acestora. Însă, de facto, extracţia lor este recomandată doar în cazul când ei se clatină din cauza înlocuirii fiziologice, ori în cazul focarelor de infecţie. Mai mult ca atât, părinţii se înşeală adesea, când consideră pe cel de-al şaselea dinte permanent ca pe unul de lapte. După primii 20 dinţi ieşiţi -  apar dinţii molari permanenţi. Părinţii cred că aceştia sunt dinţi de lapte şi nu le acordă atenţia cuvenită, tergiversând tratarea lor.  În scopul evitării consecinţelor negative, trebuie să ţinem minte că, molarii de 6 ani apar o singură dată şi sunt permanenţi.   
 
stomatologie pediatrica chisinau
Piese fără zgomot cu lumina LED care ne permite o vizualizare mai bună a cîmpului de muncă
 
Clinica stomatologică „ClasicDent” propune cele mai sigure şi mai puţin traumatizante metode pentru tratarea cariilor. În unele situaţii (tratamentul cariei profunde, a pulpitei) este necesară anestezia locală. Şi în astfel de cazuri noi folosim doar anumite anestetice, folosite în tratamentul micuților pacienți. Anume pentru copii au fost elaborate „plombele unice colorate” Twinky Star, produse de compania germană Voco. „ Plomba stelară” este foarte rezistentă şi va servi până la înlocuirea definitivă cu dinții permanenţi. Ea elimină ioni de fluor, ce contribuie la profilaxia cariei. Posibilitatea „colorării” propriului dinte încântă foarte mult micuții pacienți. Frica copiilor de a păși pragul clinicii noastre va fi în totalitate depășită.  
 
De ce trebuie să tratăm dinţii de lapte.  
 • Pierderea sau necesitatea extragerii premature a dinţilor de lapte poate duce la aceea că dinţii permanenţi vor creşte greșit și vor fi incorect aliniați.
 • Pierderea precoce a mai multor dinţi de lapte duce la dezvoltarea încetinită şi incorectă a vorbirii şi dicţiei, ceea ce la rândul său, poate cauza anumite probleme psihologice.
 • Lipsa unui număr mare de dinţi de lapte duce la dereglarea funcţiei tractului gastrointestinal.
 • Dinţii de lapte protejează germenii dinţilor permanenţi. Din acest motiv starea lor proastă se va răsfrânge şi asupra dinţilor molari.
 • Maxilarul deformat poate duce la formarea malocluziei. 
stomatolog pentru copii chisinau
Învățăm copiii să perieze corect dinții
 
Profilaxia cariilor dinţilor de lapte  
 
La clinica „ClasicDent” se folosesc 3 metode de prevenire a cariilor: 
 1. Periajul profesional al dinţilor, ce include:  
  - periajul şi poleirea suprafeţei dentare cu ajutorul preparatului elveţian «CLEAN POLISH»
  - terapia de remineralizare – permite restabilirea componenţei minerale a dintelui; 
  - instruirea micuţului pacient în privinţa igienei cavităţii bucale.
 2. Fluorizarea profundă a dinţilor cu aplicarea preparatului german «BIFLUORID 10». Se foloseşte în tratamentul şi profilaxia cariilor la copii. 
 3. Ermetizarea fisurilor cu ajutorul preparatului german «FISSURIT FX», anume acolo unde se formează leziunea carioasă. 
La clinica stomatologică «ClasicDent» nu veţi vedea ochi speriaţi de copil, el are încredere în medicul stomatolog, vine întotdeauna cu plăcere la consultaţie şi respectă toate recomandările acestuia. Odată cu micuții mulţumiţi vin şi părinţii lor, cu care specialiştii clinicii discută despre tratamentul  dinţilor copiilor lor. O experiență interesantă! 

 
Mult mai mult trebuie apreciat un dinte decât un diamant.
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD