Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Curăţarea profesională a dinţilor

Igienizarea (curăţarea)  profesională a dinţilor – este o procedură absolut nedureroasă ce constă din îndepărtarea tartrului dentar cu ultrasunete, înlăturarea plăcii bacteriene cu ajutorul aparatului Air-Flow şi prelucrarea medicamentoasă a gingiilor. 

Detartrajul asigură circulaţia sangvină normală în spaţiul periodontal, ceea ce la rândul său întăreşte gingiile şi intensifică funcţia de sprijin a dintelui. Esenţa acestei metode constă în înlăturarea tartrului de pe suprafaţa smalţului dentar printr-o vibraţie ultrasonoră specială. Frecvenţa selectată  în mod special şi amplitudinea oscilaţiilor din scalerul ultrasonic permit uşor înlăturarea tartrului de pe suprafaţa dintelui, fără a deteriora smalţul propriu-zis. Oscilaţiile ansei ultrasonice acţionează doar asupra materialului de o anumită duritate, şi, dat fiind că smalţul dentar este în repetate rânduri mai tare decât cel al depunerilor calcaroase, el nu suferă de pe urma unei astfel de prelucrări. 
 
Se recomandă efectuarea procedurii de curăţare profesională a dinţilor o dată la șase luni. 

Curatarea profesionala a dintilor 1. CURĂŢAREA PROFESIONALĂ A DINŢILOR CU ULTRASUNET cu aplicarea scalerului include:  
 
- îndepărtarea depunerilor dentare;  
- înlăturarea pigmenților, cauzați de fumatul frecvent şi consumul de produse colorate;  
- îndepărtarea tartrului dentar şi subgingival, 
- poleirea suprafeţei dintelui cu ajutorul pastei.
 
2. Procedura Air Flow
 
Curăţarea cu ultrasunete ca atare se aplică rareori ca procedură separată. De cele mai multe ori ea este suplinită de procedura profilactică Air-Flow. Graţie acestei proceduri placa bacteriană este înlăturată eficient de pe suprafaţa dinţilor şi din zonele greu accesibile ale cavităţii bucale. Esenţa metodei constă în pulverizarea, cu presiune mare, a unui jet de aer. 

Procedura Air Flow clinica stomatologica ChisinauAmestecul de aer dispersat mărunt, cu cristale speciale  de curăţare  (bicarbonat de sodiu) şi apă se proiectează pe suprafaţa dinţilor. Procedura durează în jur de 30 minute şi nu necesită anestezie. Din contul înlăturării depunerilor pigmentate dinţii după curăţarea AirFlow devin mai albi cu 1-2 nuanţe. 

Avantajele curăţării dinţilor cu aplicarea tehnologiei Air Flow:  
- înlătură pigmentarea; 
- confortul realizării şi lipsa durerii;  
- posibilitatea curăţării locurilor inaccesibile între dinţi;  
- conferă un efect uşor de înălbire (1-2 nuanţe) fără utilizarea preparatelor chimice.  
- ajută la profilaxia cariilor, ne scuteşte de inflamaţia gingiilor. 
 
3. Prelucrarea medicamentoasă a gingiilor şi irigarea cu antiseptice a gingiei,  pungilor gingivale şi parodontale. 
 
După efectuarea procedurii pacientului i se recomandă evitarea timp de 48 ore a produselor şi băuturilor, ce ar putea colora dinţii. 
 
Înainte si după curățare

Curăţarea profesională a dinţilor inainte si dupa

 
Mult mai mult trebuie apreciat un dinte decât un diamant.
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD