Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Tehnologia CAD/CAM® în stomatologie

La clinica stomatologică «Clasicdent» din Chişinău se utilizează tehnologia CAD/CAM® (CEREC®) pentru restaurarea computerizată a dinţilor . Acest aparat este capabil fără implicarea tehnicienilor dentari şi laboratorului să confecţioneze construcţii nemetalice ortopedice – vinire, luminire, diverse tipuri de obturaţii, coroane, punţi dentare.

În prezent tehnologia CAD/CAM® – este una din cele mai perfecte metode în domeniul restaurării computerizate a dinţilor. La temelia ei rezidă scanarea computerizată şi modelarea tridimensională a regiunii de protezare a dinţilor. Prin traducere literală CAD – proiectare asistată de calculator  CAM – fabricaţie asistată de calculator. Datorită acestei tehnologii sunt automatizate complet toate etapele de fabricaţie ale construcţiei, fiind atins cel mai bun efect estetic, economisind esenţial timpul, atât a pacientului, cât şi a medicului.   
 Sistemele stomatologice CAD/CAM pot utiliza diferite materiale, inclusiv aliaje din metale comune şi semipreţioase. Însă, toate avantajele CAD/CAM se manifestă integral prin utilizarea calităţilor uimitoare specifice dioxidului de zirconiu (ZrO2). Deseori acest material este numit oxid de zirconiu, iar construcţiile fabricate din el – de zirconiu sau nemetalice.
  
Pentru pacient protezarea dinţilor arată în felul următor:
În aparatul CEREC® (CEREC 3D) este o cameră compactă, cu ajutorul căreia se determină şi se fixează regiunea de afectare a dintelui. Camera digitală alege cel mai potrivit moment pentru proiectare şi efectuează o imagine exactă a regiunii dintelui preparat şi celor alăturaţi. Îndeplinirea acestor condiţii este obligatorie pentru realizarea restaurării calitative a dinţilor. În afară de aceasta, nu mai trebuie desfăşurată procedura neplăcută pentru pacient – mulajul dinţilor. Sistemul „inteligent” modelează cu precizie maximă parametrii construcţiei dentare artificiale. După primirea imaginii exacte programul selectează cei mai potriviţi parametri pentru viitoarea construcţie. Toată informaţia se transmite în blocul tehnic al aparatului.

Materialele pentru fabricaţie: ceramică, faianţă, masă plastică de rezistenţă înaltă. Blocul special al acestui material se fixează în strung, după care aparatul  CEREC® purcede la şlefuirea construcţiei fără implicarea tehnicianului dentar!

De regulă tot procesul durează aproximativ o oră. În timp ce metoda tradiţională necesită câteva zile şi vizite ale pacientului la clinică. La fabricarea construcţiei cu ajutorul aparatului  CEREC® între pereţii dintelui şi construcţia ortopedică se lasă un spaţiu minim, ce permite utilizarea unei cantităţi nesemnificative de adeziv pentru fixare. Această condiţie asigură ermeticitatea înaltă între construcţie şi ţesutul dintelui, datorită absenţei micro-scurgerilor.

Avantajele protezării stomatologice cu aplicarea dioxidului de zirconiu şi tehnologiei CAD/CAM:
  • Aderenţă ideală;
  • Rezistenţă înaltă şi în acelaşi timp supleţea construcţiei;
  • Calităţi estetice minunate;
  • Compatibilitate biologică;
  • Siguranţă;
  • Durabilitatea coroanelor şi punţilor dentare.
Toate acestea ne permit să prelungim la maxim viaţa dinţilor restauraţi, să asigurăm pacienţilor noştri funcţionalitatea şi confortul restaurărilor dentare, şi anume – o calitate înaltă a vieţii. 

 

Calitatea înaltă

Centrul nostru este dotat cu cel mai modern echipament - care este garanţia calităţii înalte a lucrărilor executate în condiţii mai confortabile pentru pacient. Noi folosim materiale şi instrumente certificate de la producători din Japonia, Germania, SUA, care şi-au făcut un renume impecabil pe piaţa mondială.

Sterilitatea

Tot ce trebuie să fie de unică folosinţă în stomatologie –în cadrul clinicii noastre se foloseşte doar o singură dată. Pentru celelalte aparataje este prevăzut un sistem triplu de prelucrare şi sterilizare a instrumentarului. Aplicarea programelor „Anti-SIDA” şi „Anti - Hepatită” exclude totalmente posibilitatea contaminării cu infecţii virale.
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD