Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Chirurgia dentară

Chirurgia dentară este o specialitate a stomatologiei, ce pune în aplicare astfel de metode de tratament precum sunt: procedurile chirurgicale pentru păstrarea dinţilor, inocularea de ţesut conjunctiv, prepararea şi implantarea dinţilor, la fel şi diverse proceduri chirurgicale estetice în paradontologie. 

Sarcinile chirurgiei dentare nu se limitează doar la extracţia dinţilor bolnavi, după cum consideră mulţi pacienţi. Cercetările permanente din domeniul stomatologiei, elaborările de materiale noi, aplicarea echipamentului modern de tehnologie performantă, permit ca direcţia primordială în lucrul chirurgului să fie păstrarea şi reconstituirea părţilor deteriorate ale dintelui, aşa-zisa, intervenție chirurgicală de păstrare a dinţilor. 
 
Există afecţiuni, în cazul cărora metodele chirurgicale de tratament permit extracţia doar a porţiunilor rădăcinii dentare afectate de procese inflamatorii cu scopul ca ţesuturile sănătoase să poată funcţiona normal, de exemplu, la acutizarea periodontitei cronice. Extracţia se efectuează doar atunci când rădăcina şi dintele sunt practic deteriorate complet, când nu mai este posibilă restabilirea lor. 
 
Chirurgia dentară se perfecţionează continuu. Lucrul permanent în domeniu al savanţilor-stomatologi duce la apariţia unor intervenții absolut noi în domeniul stomatologiei, ce ajută la restabilirea sănătăţii pacienţilor, pentru care unica soluţie a fost extracţia dinţilor problematici. De exemplu, terapia cu lambouri, ce permite restabilirea durabilităţii dinţilor bolnavilor de parodontită cronică, restaurarea ţesuturilor dentare. 
 
La fel de importantă este şi chirurgia dentară de profil pediatric.  Extracţia dinţilor de lapte sau celor în plus, ce împiedică eruperea dinţilor permanenţi, corecţia malocluziei de la o vârstă fragedă, tratamentul cu granule – nu reprezintă nici pe departe toate posibilitățile tratamentului chirurgical pediatric. 
 
Astfel, secţia de chirurgie a clinicii  noastre include în sine un complex întreg de proceduri chirurgicale, ce se desfăşoară cu aplicarea experienţei şi cunoştinţelor medicilor, precum şi a echipamentului performant de ultimă generaţie.  
 
Serviciile de bază, efectuate la clinica noastră: 
 • proceduri pentru păstrarea dinţilor,
 • implanturi dentare,
 • chiuretajul pungilor parodontale,
 • operaţia cu lambou gingival,
 • procedura chirurgicală de sinus lifting,
 • frenuloplastia,
 • rezecţia apicală,  
 • extracţia dentară.  
Tratament:
 • chist radicular,  
 • alveolită dentară,  
 • granulom dentar,
 • periostită,
 • pericoronarită. 
Tratamentul chirurgical se efectuează cu utilizarea anestezicelor moderne, fapt ce asigură lipsa senzaţiilor de durere şi confortul pacientului, în timpul desfăşurării procedurilor. 
 
Deseori pacienţii tergiversează prin orice modalităţi vizita la chirurgul-stomatolog şi se adresează la clinică deja în cazuri grave. Acest lucru poate nu doar să complice procesul de tratament, dar şi să devină motivul unor complicaţii severe, îndeosebi să cauzeze dezvoltarea abcesului.

Noi vă recomandăm să apelaţi la timp la serviciile stomatologiei chirurgicale, deoarece de aceasta depinde nu doar oportunitatea să vă păstraţi dinţii, ci şi sănătatea voastră personală. 


 
Mult mai mult trebuie apreciat un dinte decât un diamant.
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD