Clinica stomatologică

Pune o întrebare
online
Programează
o vizită chiar acum

Fatetele dentare

Faţetele ceramice — una din cele mai reuşite performanţe ale esteticii dentare. La confecţionarea lor se folosesc cele mai noi tehnici şi materiale. 

Fatetele dentare ChisinauFaţetele sunt nişte foițe ultra subțiri care se cimentează pe suprafața externă a dinţilor frontali. Grosimea articolelor nu depăşeşte 0,5 mm, ceea ce nu cauzează disconfort în cavitatea bucală. Cu ajutorul faţetelor dentare  putem obţine forma şi culoarea necesară a dinţilor, putem căpăta zâmbetul ideal dorit. Suprafaţa externă a dintelui se restabileşte cu ajutorul ceramicii, iar partea interioară rămâne intactă. 
 
Avantajele faţetelor din ceramică: 
 • Durabilitate şi siguranţă înaltă.  
 • Estetică perfectă – construcţiile arată foarte firesc şi imită totalmente smalţul natural al dinţilor.  
 • Hipoalergenice, compatibilitate totală cu organismul uman, inerţie chimică şi biologică.
 • Păstrarea parametrilor iniţiali pe toată durata purtării lor: Faţetele nu-şi schimbă culoarea, nu se pigmentează şi nu se întunecă cu timpul.
 • Longevitate – asemenea construcţii sunt funcţionabile pînă la 10 ani şi mai mult, în dependenţă de îngrijire şi respectarea recomandărilor medicale de către pacient. 
Indicaţii pentru fixarea faţetelor dentare: 
 1. Dinți ciobiți sau fracturați;
 2. Dinți incorect aliniați pe arcadă;
 3. Dinți cu formă atipică;
 4. Defecte cromatice (discromii) ale smalţului dentar;
 5. Dinți abrazați (tociți) și fisurați;
 6. Spaţiile interdentare sau „strungăreața” (diastema).
Виниры кишинев

Tipurile de faţete dentare: 
 • Faţetele din ceramică se confecţionează în laboratorul de tehnică dentară din ceramică transparentă. Grosimea foiței nu depăşeşte 0,5 mm. Faţetele ceramice se aplică pe suprafaţa dintelui preparată în prealabil.
 • Faţetele din compozit sunt realizate din materiale compozite de umplutură specială, (aceleaşi materiale, ce se aplică pentru obturaţiile dentare). Se fixează nemijlocit în cavitatea bucală a pacientului şi necesită doar o singură vizită la stomatolog.
 • Faţetele din zirconiu (pe baza oxidului de zirconiu) asigură un rezultat cosmetic perfect. Acesta este un material biocompatibil şi ultra-rezistent, aplicat pe larg în prezent la fabricarea diferitor tipuri de proteze.  
La clinica noastră faţetele dentare se confecţionează într-un laborator modern cu folosirea celor mai noi materiale şi tehnici computerizate, ce garantează un rezultat impecabil. Prioritatea noastră  în lucrul cu pacientul este cunoașterea și respectarea doleanțelor și preferințelor acestuia referitoare la tratament, ținând cont inclusiv şi de particularităţile individuale – forma şi culoarea dinţilor. 

 
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2024.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD