Împărtășește-ți zîmbetul

Un zâmbet frumos – este cartea de vizită a fiecărui om. Acesta este – cheia succesului şi încrederii în sine. În lumea modernă acest aspect are o importanţă decisivă. Anume zâmbetul simbolizează caracterul deschis al persoanei şi atrage mai mulţi prieteni şi parteneri de afaceri. Cum să păstrăm un zâmbet sănătos şi frumos, ce reprezintă în sine stomatologia estetică şi ce metode se aplică în ea, ne relatează specialistul principal al clinicii ClasicDent, Denis Cristofor.

Denis, ce scopuri urmăreşte stomatologia estetică modernă?

Încă nu demult medicii se ocupau doar de tratament, însă astăzi dorinţa firească a oamenilor pentru a arăta mai tineri şi mai frumoşi, îi impune să solicite cerinţe estetice avansate vizavi de tratamentul dinţilor. Din acest motiv medicului – stomatolog, în afara posedării metodelor moderne de tratament şi cunoştinţelor despre materialele noi şi performanţele tehnice, îi sunt extrem de necesare şi cunoştinţele profunde în domeniul esteticii, regularităţilor şi normelor sale. Scopul stomatologiei moderne rezidă în obţinerea celui mai bun rezultat cu intervenţie minimă, dar cu un rezultat durabil. 

Important:
Smalţul dentar este considerat cel mai rezistent ţesut, produs de organismul uman. Duritatea lui este comparabilă cu cea  a oţelului. S-a dovedit că, lama sabiei se toceşte cu uşurinţă când este lovită de dinţi.  

Ce servicii propune stomatologia estetică?

Stomatologia estetică modernă propune o gamă largă de servicii pentru crearea unui zâmbet frumos şi sănătos. În acest scop medicul-stomatolog este ajutat de: ortodonţia estetică, stomatologia terapeutică şi chirurgicală, metodele eficiente de albire, tratamentul protetic cu folosirea implantelor dentare. În unele cazuri pentru atingerea rezultatului dorit pot fi îmbinate mai multe metode de tratament. 

Ce este ortodonţia?

Ortodonţia – este o specialitate a stomatologiei, ce se ocupă de corecţia malocluziei şi dinţilor amplasaţi incorect. Cu regret, nu toate persoanele au un zâmbet frumos de la natură. Drept cauză pot fi diferite anomalii, inclusiv patologiile malocluziei. Dar dinţii asimetrici – nu sunt o sentinţă! La momentul de faţă există o multitudine de metode, orientate spre profilaxia şi înlăturarea anomaliilor deja formate ale sistemului dentar. Ortodonţia estetică foloseşte cu succes în ultimul timp aparataje pentru tehnica fixă, ce au devenit mai puţin vizibile: bracket-uri ceramice, sisteme linguale şi micro-implanturi,  ca suporturi pentru „mutarea” dinţilor în poziţia lor corectă. 

Sisteme bracket eficiente

Ortodontia Chisinau Bracket aparat dentar

Care este avantajul bracket-urilor moderne?

Aparatajul modern fix (bracket-urile), aplicat în tratamentul ortodontic al adolescenţilor şi adulţilor, este personificat, confortabil, estetic şi din acest motiv nu impune pacienţii să se jeneze de privirile celor din jur. Ştiinţa ortodontică merge pe calea reducerii timpului total al corecţiei ortodontice, sporirea controlului asupra procesului de deplasare al dinţilor, precum şi minimizarea folosirii elementelor aparatajului ortodontic, îndeosebi la pacienţii maturi. Acest lucru se întâmplă datorită micro-implantelor, ce se aplică doar pe durata tratamentului ortodontic. 

Ce ne ajută să corectăm, restaurarea estetică dentară?

Denumirea metodei vorbeşte de la sine. Stomatologul, ca un adevărat pictor-restaurator, restabileşte suprafaţa dentară deteriorată, conferindu-i aspectul extern iniţial. Însă, spre deosebire de operele şi  obiectele de artă, dinţii pot fi nu doar restauraţi, ci şi corectaţi concomitent. Restaurarea artistică a dinţilor prezintă în sine o reconstrucţie şi o transformare fără protezare. Pprocesul restaurării sau modificării arcadei dentare sau a unui dinte separat este foarte individual. Cu ajutorul restaurării estetice dinţii pot fi aliniaţi şi poate fi corectată forma lor; înlăturarea fisurilor; micşorarea spaţiilor inter-dentare prea mari; înlocuirea obturaţiilor vechi întunecate; înălbirea şi poleirea dinţilor. Restaurarea artistică dentară, este orientată apriori asupra dorinţelor pacientului, care tinde să-şi schimbe forma sau culoarea dinţilor, să-i îndrepte. În acelaşi timp, se înlătură şi defectele nesemnificative existente, apărute în rezultatul fisurării sau altor deteriorări dentare. Dacă e să vorbim despre compozitele utilizate în stomatologia modernă, atunci ele se disting prin proporţia procentuală dintre materialele componente şi dimensiunile particulelor. Particulele măşcate din componenţa materialului  se folosesc pentru obturaţia dinţilor masticatorii. Compozitele cu particule mărunte posedă cei mai buni indici optici, ele pot fi uşor poleite, din acest motiv acestea, în fond, se folosesc la restaurarea dinţilor frontali.
 
Restaurare cu materiale fotopolimerizabile

Restaurare cu materiale fotopolimerizabile Chisinau

Pentru ce ne trebuie implantarea dentară?

Implantarea dentară — este o direcţie de bază a stomatologiei moderne. Scopul implantării nu constă doar în restabilirea funcţiei masticatorii, senzaţiei de confort, anatomiei feţei, dar şi în restabilirea atractivităţii şi sănătăţii pacientului. Protezarea estetică aplică astăzi activ performanţele progresive în domeniul materialelor compozite şi ceramice, capabile să asigure naturaleţea restaurărilor directe şi indirecte a dinţilor frontali şi laterali. Implantologia a produs o revoluţie în alegerea tratamentului pentru toate tipurile de defecte ale arcadelor dentare – de la un dinte individual până la înlocuirea mai multor dinţi.

Implantarea dentara in Chisinau
În ce mod putem obţine rezultate bune de tratament?

Începând tratamentul, medicul-stomatolog trebuie să-şi imagineze foarte clar şi exact rezultatul tratamentului şi deja la etapa iniţială să ştie ce va trebui să facă. Pentru îndeplinirea acestei condiţii este necesară diagnosticarea complexă şi tratamentul corespunzător în fiecare caz clinic separat. Trebuie respectate recomandările medicului şi de avut deprinderi bune pentru igiena cavităţii bucale. Un zâmbet frumos – este lucrul profesioniştilor, deoarece cu vârsta, dinţilor le este caracteristică atât schimbarea formei, cât şi a culorii. Un stomatolog veritabil este capabil să transpună în realitate visul dumneavoastră la un zâmbet minunat. Emoţiile pozitive şi buna dispoziţie ajută oamenii nu doar să se simtă sănătoşi, dar şi să devină mai prosperi în afaceri, în lucru şi în viaţă.
Păstrați-vă dinții. Zîmbiți pentru sănătate!
© Clasic Dent 2004 – 2021.
Copierea și duplicarea, precum și orice altă utilizare a materialelor este posibila doar cu permisiunea scrisă a deținătorului drepturilor de autor.

Designed by Tank Developed by KB.MD